Σοβαρές υποψίες για τρομοκρατική ενέργεια σε εργοστάσιο drones στην Πολωνία

Σοβαρές υποψίες για τρομοκρατική ενέργεια σε εργοστάσιο drones στην Πολωνία

Πολωνοί εισαγγελείς έδωσαν χθες Δευτέρα εντολή για έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής μαχητικών drones νότια της Βαρσοβίας. Οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας για λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο εργοστάσιο της WB Electronics στην πόλη Σκαρζίσκο-Καμιένα, περίπου 150 χιλιόμετρα νότια της πολωνικής πρωτεύουσας (φωτογραφία, επάνω, από Google Maps/zero.pl).

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας φαίνεται ένας κουκουλοφόρος εισβολέας με σακίδιο, ο οποίος εκτιμάται ότι έβαλε τη φωτιά στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στην εφημερίδα Fakt ότι η πυρκαγιά σβήστηκε και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πράκτορες της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (ABW) έκαναν έρευνα στις εγκαταστάσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ειπωθεί με βεβαιότητα αν πρόκειται για πράξη δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM, στο υλικό των καμερών ασφαλείας διακρίνεται ο κουκουλοφόρος εισβολέας με το σακίδιο, που θεωρείται ότι προκάλεσε τη φωτιά στο εργοστάσιο.

Η Πολωνία έχει στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει σημαντικά τις δικές της στρατιωτικές δυνατότητες.

Η πολωνική κυβέρνηση έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ότι στέλνουν πράκτορες στην Πολωνία για επιχειρήσεις δολιοφθοράς.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play