Στα όρια της φτώχειας δείχνουν να ζουν οι πολίτες της Τουρκίας
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η κατάσταση είναι τραγική με τους ίδιους να αδυνατούν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν το ρεύμα και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
«Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί αυξήθηκαν. Το φθηνότερο φρούτο 10 λίρες, λαχανικά δεν αγοράζουμε πια» καταθέτει μιλώντας στην κάμερα τηλεοπτικού καναλιού μια απελπισμένη 60χρονη νοικοκυρά και τονίζει πως «αυτή είναι η δυσκολότερη χρονιά της ζωής μου».
«Έχουμε σταματήσει να αγοράζουμε κρέας. Μόνο στα όνειρα μας. Όλα τα βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση. Το κρέας, το ψωμί το χρήμα. Ας πάρουν τον δικό μου μισθό και να ζήσουν για ένα μήνα κι εγώ θα τους φιλήσω το χέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας ηλικιωμένος .
Επιπλέον, Τούρκοι αξιωματούχοι εξοργίζουν με τις δηλώσεις τους, τους απελπισμένους πολίτες. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Διευθυντής της Εταιρείας Φυσικού Αερίου CORUMGAZ, εξήγησε στους Τούρκους πολίτες πως θα ήταν προτιμότερο να φορούν ζεστά ρούχα αντί για φανέλες: «Στο σπίτι ας μη φοράμε μόνο φανέλα. Να φοράμε και ρούχα να μην κρυώνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Υπ. Οικονομικών Νεμπατι, σύμφωνα με την εφημερίδα Huriyet, είπε στους επενδυτές πως υπάρχει σχέδιο να πάρει τον χρυσό από τους Τούρκους πολίτες και να τον βάλει μέσα στο σύστημα. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 5.000 τόνοι χρυσού στα στρώματα των Τούρκων πολιτών, αυτό αντιστοιχεί στα 250-350 δις εκατομμύρια, όπως λέει και μέρος αυτού θα καλύψει τις ανάγκες για συνάλλαγμα.
Δείτε επίσης: Επική γκάφα από Ρεπουμπλικανή βουλευτή: Μπέρδεψε τη Γκεστάπο με τη… γκασπάτσο!
- Γευστικές εμπειρίες και εορτασμοί: 100 χρόνια ΕΑΣ Νάξου με το 8ο Food Experience Graviera Naxos
- Σοκ με την κατάρρευση του Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο!
- Ανοίγει η πλατφόρμα επιδότησης για λιπάσματα: Στήριξη στους αγρότες
- Θρίαμβος για τον Ζβέρεφ: Ο πρώτος τίτλος Grand Slam στο Ρολάν Γκαρός
- Δέσμευση Ανδρουλάκη: Προτεραιότητα σε δήμους και παραγωγούς για σύνδεση στο ενεργειακό δίκτυο
![]()

