Στενές σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ λέει ότι θα οικοδομήσει η Μόσχα

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να οικοδομήσει στενές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα σε όλους τους τομείς, μία ημέρα αφού η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις προμήθειες όπλων, όπως δήλωσαν, από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα.

Ερωτηθείς για την κατηγορία από τις τρεις χώρες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Υπάρχουν πολλές τέτοιες αναφορές, είναι όλες αβάσιμες κατά κανόνα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Τέτοιου είδους αναφορές κυκλοφορούν πολύ καιρό. Δεν βλέπουμε λόγο να το σχολιάσουμε αυτό».

propoli

«Η Βόρεια Κορέα είναι γείτονάς μας και συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε στενές σχέσεις σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεχόμενος πιο πιεστικά ερωτήματα για το εάν έχουν γίνει τέτοιου είδους προμήθειες, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε γι’ αυτό με κανένα τρόπο».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν σύνοδο κορυφής στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο κατά την οποία συζήτησαν στρατιωτικά ζητήματα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πιθανή βοήθεια της Ρωσίας για το πρόγραμμα δορυφόρων της Πιονγκγιάνγκ.

Δείτε επίσης: Η Σλοβακία ανακοίνωσε την διακοπή της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Loading