Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε σήμερα το πρωί στη γερμανική Βουλή
Κατά την ομιλία του ο ουκρανός πρόεδρος άσκησε κριτική στη στάση της Δύσης στην πολεμική κατάσταση που μαίνεται στη χώρα του τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.
Αφού οι παριστάμενοι στη γερμανικλή Βουλή χειροκρότησαν όρθιοι τον Ζελένσκι, όταν ξεκίνησε η βιντεοσύνδεση, στη συνέχεια εκείνος χαρακτήρισε «ανεπαρκείς τις κυρώσεις» που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα «για να σταματήσει ο πόλεμος», σημείωσε πως «ιδιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να κάνουν δουλειές με τη Ρωσία» και τόνισε, απευθυνόμενος στους Δυτικούς, πως «ενεργείτε κυρίως οικονομικά».
Ο Ζελένσκι είπε ακόμα πως πάνω από 100 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, προσθέτοντας πως η Ρωσία χτίζει νέο «τείχος» απέναντι στην ελευθερία, καλώντας τη Δύση «να το γκρεμίσει».
Δείτε επίσης: Marina Ovsyannikova: Η Ρωσίδα δημοσιογράφος αρνείται το άσυλο του Μακρόν – «Είμαι πατριώτισσα»
- Η κακοκαιρία Byron σαρώνει τη χώρα: Ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»
- Η Pantone ανακοινώνει μια πρωτοποριακή επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026
- Πολιτική, ψυχαγωγία και αθλητισμός στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 στην Ουάσινγκτον
- Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες: πού σημειώνονται οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής
- Η bar σκηνή της Αθήνας και η συμβολή της στην οικονομία και τον τουρισμό
![]()
