Έχουν προηγηθεί δηλώσεις της εκπροσώπου της ρωσικής κυβέρνησης που απειλεί ευθέως την χώρα σε πιθανή εισόδου της στο ΝΑΤΟ
Η Σουηδία όχι μόνο δεν αψήφισε όσα είπε η εκπροσώπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την ενδεχόμενη είσοδο της στο ΝΑΤΟ αλλά αποφάσισε να στείλει πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.
Η στρατιωτική βοήθεια θα περιλαμβάνει αντιαρματικά όπλα, κράνη και θωράκιση σώματος, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.
«Η Σουηδία προτείνει τώρα άμεση υποστήριξη προς τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτή περιλαμβάνει 135.000 μερίδες μάχης, 5.000 κράνη, 5.000 θωρακίσεις σώματος και 5.000 αντιαρματικά όπλα», δήλωσε η Άντερσον σε συνέντευξη Τύπου.
Η απόφαση αυτή της Σουηδίας δεν έχει προηγούμενο από το 1939, όταν η χώρα είχε βοηθήσει τη Φινλανδία που δεχόταν επίθεση από την ΕΣΣΔ, υπογράμμισε η πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Δείτε επίσης: Δορυφορικές φωτογραφίες κατέγραψαν σήμερα ισχυρή κινητικότητα ρωσικών δυνάμεων προς το Κίεβο
- Μεγάλη επιχείρηση της ΔΑΟΕ για πειραγμένες αποδείξεις σε αλυσίδα εστίασης: 9 συλλήψεις, κατασχέθηκαν 500.000 ευρώ
- Η Μπουκάνγκι επέστρεψε στο κανάλι του Μπουσάν όπου είχε εγκλωβιστεί
- Αλλαγή ώρας στο ΟΦΗ-Ατρόμητος: νέα σέντρα για το ματς της 10ης αγωνιστικής
- Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κορδελιού βραβεύτηκε στην Αστερομέρα του Make-A-Wish
- Συμφώνησε ο Σκαλόνι και υπογράφει μέχρι το 2030 στην Αργεντινή
![]()
