Στο στόχαστρο οι Χούθι: Επιθέσεις κατά της Saudi Aramco και του αεροδρομίου του Ριάντ

Στο στόχαστρο οι Χούθι: Επιθέσεις κατά της Saudi Aramco και του αεροδρομίου του Ριάντ

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά της Saudi Aramco στο Ντάραν, κατά του διεθνούς αεροδρομίου King Khalid του Ριάντ και σε διυλιστήριο της Aramco στην περιοχή της σαουδαραβικής πρωτεύουσας, χωρίς να διευκρινίσουν πότε έγιναν οι επιθέσεις.

«Οι επιχειρήσεις στην καρδιά του εδάφους της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες με στόχους τα αεροδρόμια και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του εχθρού και με βαριές συνέπειες», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σάρι.

Νωρίτερα, εκρήξεις ακούστηκαν από το κέντρο του Ριάντ, ενώ η πολιτική άμυνα σήμανε συναγερμό και προειδοποίησε για «κίνδυνο» στην πρωτεύουσα. Ο συναγερμός στη συνέχεια ήρθη.

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία, που στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης απέναντι στους Χούθι, ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι αναχαίτισε πύραυλο πάνω από το Ριάντ.

Οι σαουδαραβικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα παιδί, τραυματίστηκαν από συντρίμμια πυραύλου στην πρωτεύουσα.

Η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο καθημερινών επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών ανάμεσα στους φιλοϊρανούς αντάρτες της Υεμένης και τη μοναρχία του Κόλπου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play