Στρατηγική εκπαιδευτική συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με το αμερικανικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού στην Πάφο

Στρατηγική εκπαιδευτική συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με το αμερικανικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού στην Πάφο

Την απόλυτη και πλήρη στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε κάθε εγχείρημα που ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ της Εκκλησίας, των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της ελληνικής Διασποράς, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η στρατηγική, ακαδημαϊκή συνεργασία με το ιστορικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού που αποτελεί πυλώνα έρευνας και εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τα επιτελικά στελέχη του πανεπιστημίου αναφέρθηκαν στην ιστορική αποστολή του και την επιβίωσή του μέσα από πολέμους, οικονομική κατάρρευση και πολιτικές αναταράξεις, που δοκίμασαν τις τελευταίες δεκαετίες τον Λίβανο. Επίσης, υπογράμμισαν τη διαρκή παραγωγή σημαντικού ακαδημαϊκού έργου με διακεκριμένους αποφοίτους που έχουν διαμορφώσει και διαμορφώνουν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στην επίτευξη ισχυρών συνεργασιών που έχουν τη δυναμική να αναδείξουν την πόλη σε περιφερειακό κόμβο καινοτομίας, τεχνολογίας και ανώτατης εκπαίδευσης με την προσέλκυση φοιτητών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Μάλιστα, επισήμανε ότι οι συνέργειες με την ομογένεια και με θεσμικούς εταίρους αποτελούν ισχυρή βάση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού δικτύου που θα ενώνει το νησί με τον παγκόσμιο Ελληνισμό.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να στηρίξει το όλο εγχείρημα της συνεργασίας με αμερικανικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, με πρώτο σταθμό το Ελληνικό Κολέγιο του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, που έχει μακρά παρουσία στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της ομογένειας.

Loading

Play