Συλλήψεις για λαθρεμπόριο: Άνδρας στην Κένυα επιχείρησε να εξάγει 2.000 ζωντανά μυρμήγκια

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο: Άνδρας στην Κένυα επιχείρησε να εξάγει 2.000 ζωντανά μυρμήγκια

Στην Κένυα, ένας άνδρας συνελήφθη αυτή την εβδομάδα με περισσότερα από 2.000 ζωντανά μυρμήγκια κήπου στις αποσκευές του, στο κύριο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, καθώς οι υποθέσεις λαθρεμπορίου εντόμων αυξάνονται.

Ο 27χρονος Κινέζος, Ζανγκ Κετσούν, συνελήφθη προχθές, Τρίτη, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζόμο Κενυάτα, προσπαθώντας να φύγει από τη χώρα. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αρχές είχαν εκδώσει εντολή απαγόρευσης εξόδου για το διαβατήριο του Ζανγκ, μετά από προηγούμενη απόπειρα διαφυγής από τη σύλληψη στην Κένυα πέρυσι.

Οι λάτρεις των μυρμηγκιών πληρώνουν σημαντικά ποσά για να συντηρούν αποικίες σε διαφανή δοχεία, γνωστά ως formicariums, που προσφέρουν μια μοναδική ματιά στις κοινωνικές δομές και συμπεριφορές του είδους. Πέρυσι, τέσσερις άνδρες επιβλήθηκαν πρόστιμο 7.700 δολαρίων ΗΠΑ για παρόμοια υπόθεση εξαγωγής χιλιάδων μυρμηγκιών, γεγονός που καταδεικνύει τη στροφή στη βιοπειρατεία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η έρευνα στις αποσκευές του Ζανγκ αποκάλυψε 2.238 μυρμήγκια, εκ των οποίων 1.948 βρίσκονταν σε δοκιμαστικούς σωλήνες και τα υπόλοιπα σε τρία ρολά από «μαλακό ύφασμα». Ο Ζανγκ αποκάλυψε τρεις συνεργούς που του προμήθευσαν τα μυρμήγκια.

Η κενυατική Υπηρεσία για την Άγρια Ζωή δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τις έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης ενός iPhone και ενός MacBook που κατασχέθηκαν από τον Ζανγκ. Μια παρόμοια παρτίδα μυρμηγκιών κατασχέθηκε στην Μπανγκόκ, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη ενός οργανωμένου δικτύου λαθρεμπορίας.

Loading

Play