Στην σύλληψη ενός ατόμου προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις για την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι τον Οκτώβριο του 2018
Η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού την στιγμή που ο 33χρονος Χαλίντ Αλοταΐμπι επιβιβαζόταν σε πτήση για το Ριάντ. Ο 33χρονος βρίσκεται υπό κράτηση.
Στη συνέχεια, θα ενημερωθεί από τη γενική εισαγγελία του Εφετείου του Παρισιού για το ένταλμα και, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Ρόιτερς, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην Τουρκία.
Τον Τζαμάλ Κασόγκι δολοφόνησαν μέσα στο προξενείο της χώρας του στις 2 Οκτωβρίου 2018 πράκτορες που από τη Σαουδική Αραβία με το πτώμα του να αγνοείται.
Για την δολοφονία καταδικάστηκαν σε θάνατο πέντε κατηγορούμενοι, με την κατηγορία αυτή να μετατρέπεται σε πονή κάθειρξης. Ακόμη τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης.
Δείτε επίσης: Γαλλία:Ένας άνδρας νεκρός -Πέντε τραυματισμένοι & Δύο αγνοούμενοι από κατάρρευση κτιρίου
- Χριστούγεννα: οι γεύσεις και οι παραδόσεις που μας συνδέουν εδώ και 60 χρόνια
- Ο γιατρός του Μάθιου Πέρι καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση για προμήθεια κεταμίνης
- Διήμερη κακοκαιρία στην Ελλάδα: Εντολή για αυξημένη προσοχή από τον υπουργό Κεφαλογιάννη
- Η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο
- Επετειακή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
![]()
