Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι έπληξαν αμερικανική βάση στην Ιορδανία

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι έπληξαν αμερικανική βάση στην Ιορδανία

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι έπληξαν με βαλλιστικούς πυραύλους αμερικανική βάση στην Ιορδανία, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Οι Φρουροί «εξαπέλυσαν εντατική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον βάσης του σώματος πεζοναυτών στην Ιορδανία, γνωστής με την ονομασία στρατόπεδο Τάιτιν», ανέφερε η ανακοίνωσή τους που επικαλέστηκε το πρακτορείο.

Το στρατόπεδο βρίσκεται στον Κόλπο της Άκαμπα, κοντά στα σύνορα του χασεμιτικού βασιλείου με το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε δέκα βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ άλλοι τρεις κατέπεσαν σε ακατοίκητες ζώνες, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Στο Κουβέιτ, ο στρατός ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα αντιμετωπίζει «απειλές εχθρικών πυραύλων και drones», ενώ στο Μπαχρέιν ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν χθες νέο κύμα πληγμάτων εναντίον του Ιράν, το οποίο κατηγορούν για επιθέσεις σε πλοία στο στρατηγικής σημασίας στενό του Ορμούζ. Είχαν ήδη βομβαρδίσει το Ιράν την Κυριακή, έπειτα από έναν μήνα συγκριτικής ηρεμίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play