Συναγερμός στην Κίνα: Αντιμέτωπη ξανά με τον κορονοϊό η Γουχάν – Ο ρόλος της μετάλλαξης Δέλτα (Vid)

Νέα κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύθηκαν στην Ουχάν, με τις επαρχίες να λαμβάνουν εκ νέου μέτρα

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα (2/08) στην Ουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, μετά την εμφάνιση τον Ιούλιο, μιας εστίας του παραλλαγμένους στελέχους Δέλτα, στην ανατολική Κίνα. Στην πόλη δεν είχαν καταγραφεί τοπικά κρούσματα μόλυνσης από τον Μάιο του 2020.

propoli

Η επανεμφάνιση της επιδημίας αποτελεί πλήγμα για την Γουχάν, την πρώτη πόλη παγκοσμίως όπου επιβλήθηκε lockdown στις 23 Ιανουαρίου 2020 για 76 ημέρες. Έκτοτε η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, με τους κατοίκους να λένε ότι ζουν «στην πιο ασφαλή πόλη του κόσμου».

Η Ουχάν, στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ, «ξεκινά άμεσα τη διεξαγωγή μοριακών διαγνωστικών τεστ σε όλους τους κατοίκους», δήλωσε ο Λι Τάο υπεύθυνος της δημαρχίας. Συνολικά επτά εργαζόμενοι από άλλες επαρχίες έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές. Τέσσερις εξ αυτών ωστόσο είναι ασυμπτωματικοί.

Η νέα εστία του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στη Νανκίν, εξαπλώνεται γρήγορα. Σήμερα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν 90 νέα κρούσματα covid-19. Σε εθνικό επίπεδο τουλάχιστον 400 κρούσματα συνδέονται με την εστία στην πόλη Νανκίν της ανατολικής Κίνας.

Στη Νανκίν, όπου ζουν περισσότεροι από 9 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν υποβληθεί όλοι δύο φορές σε διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και τρίτη εκστρατεία.

Στην πόλη Γιανγκζού, που βρίσκεται κοντά στη Νανκίν, έχει επιβληθεί lockdown μετά τον εντοπισμό 40 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, μόνο τη Δευτέρα (2/08).

Βάσει των περιοριστικών μέτρων, μόνο ένα μέλος κάθε νοικοκυριού μπορεί να βγαίνει από το σπίτι μία φορά την ημέρα για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια.

Δείτε επίσης: Κάτω του 4% των κατοίκων της Γουχάν, του αρχικού επικέντρου της πανδημίας, είχε αντισώματα κατά του κορονοϊού

Loading