Συναγερμός στον αερολιμένα της Βρέμης λόγω drone

Συναγερμός στον αερολιμένα της Βρέμης λόγω drone

Ο εντοπισμός drone κοντά στο αεροδρόμιο της Βρέμης προκάλεσε χθες Κυριακή για περίπου μία ώρα αναστάτωση στο πτητικό πρόγραμμα. Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Βρέμης διακόπηκε από τις 20:30 έως τις 21:22 (ώρες Ελλάδας), όταν εντοπίστηκε drone να πετά σε περιοχή γειτνιάζουσα του αεροδρομίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κατέστη εφικτό να αναγνωριστεί η προέλευση ή ο χειριστής του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Τα drones αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια, ιδιαίτερα κοντά σε αεροδρόμια και στη Γερμανία απαγορεύονται σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου από τα αυτά, καθώς μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις. Προ ημερών στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου ανεστάλησαν για δύο ώρες όλες οι πτήσεις, λόγω του εντοπισμού drone στην περιοχή. Τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν δύο παρόμοια επεισόδια στο Μόναχο, τα οποία προκάλεσαν επί ώρες χάος στον δεύτερο μεγαλύτερο αερολιμένα της Γερμανίας.

Τα περιστατικά με τον εντοπισμό drones κοντά σε γερμανικά αεροδρόμια έχουν το τελευταίο διάστημα πυκνώσει ιδιαίτερα και η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού κέντρου συντονισμού της αντιμετώπισής τους, ενώ πλέον εξουσιοδότησε την αστυνομία να τα καταρρίπτει αν απαιτείται.

Loading

Play