Για περαιτέρω οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην ανάγκη να τερματιστεί η εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη επίσπευσης της βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της στρατιωτικής και της οικονομικής στήριξης, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για άλλη μια ρωσική επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε η εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.
«Συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για να εντείνουν την οικονομική πίεση στον Πούτιν και να τερματίσουν αποφασιστικά την εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας», συμπλήρωσε.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Τουλάχιστον 400 άμαχοι έχουν ταφεί σε ομαδικούς τάφους στο Σεβεροντόνετσκ
- Πυρκαγιά στη Μαγνησία: Εναέρια μέσα ενισχύουν την κατάσβεση
- Δήλωση του επίτιμου προέδρου ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη για τον εορτασμό της Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου
- Βοιωτία: Σοκαριστική αποκάλυψη για 62χρονη που έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο
- «Ανέτοιμος ο ΠΑΟΚ, έχασε από την Μπούρσασπορ (92-73)»
- Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι – Κραυγή αγωνίας από το Σύνταγμα