Συνελήφθη ο 20χρονος δραπέτης που απέδρασε κρυμμένος σε σάκο συγκρατουμένου του στη Γαλλία

Συνελήφθη ο 20χρονος δραπέτης που απέδρασε κρυμμένος σε σάκο συγκρατουμένου του στη Γαλλία

Εικοσάρης φυλακισμένος, που μπόρεσε να αποδράσει από γαλλική φυλακή την περασμένη εβδομάδα κρυμμένος μέσα στον σάκο συγκρατουμένου του που αφηνόταν ελεύθερος και διέφυγε για τρεις ημέρες, συνελήφθη εκ νέου χθες Δευτέρα, ενημέρωσε δικαστική πηγή.

Ο νεαρός, με καταγωγή από τη Μαγιότ, υπεράκτια γαλλική κτήση στον Ινδικό Ωκεανό, ύψους 1,70 μ., κατάφερε να αποδράσει κατά τρόπο «εξαιρετικά σπάνιο», τον οποίο «δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ο Σεμπαστιάν Κοέλ, ο διευθυντής της γαλλικής υπηρεσίας φυλακών.

«Ήταν τρεις στο κελί, ένας από τους συγκρατούμενούς του επρόκειτο να απελευθερωθεί την Παρασκευή το πρωί και εκμεταλλεύτηκε τη συνέργεια του συγκρατουμένου του για να κρυφτεί σε μεγάλο σάκο για ρούχα» και να αποδράσει μαζί με τον συνεργό του υπό τα βλέμματα των φρουρών, εξήγησε.

Η φυλακή Λιόν-Κορμπά, με ονομαστική χωρητικότητα 660 θέσεων, τέθηκε σε υπηρεσία το 2009 και το ποσοστό πληρότητάς της κυμαίνεται «περί το 170%», γεγονός που έκανε τα καθήκοντα των φρουρών πιο περίπλοκα, όπως αναγνώρισε ο κ. Κοέλ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε να διενεργηθεί έρευνα για το συμβάν. Η υπόθεση έφερε στο φως «σειρά δυσλειτουργιών» που είναι πολύ «σοβαρές» και «απαράδεκτες», όπως τόνισε ο διευθυντής.

Η απόδρασή του δεν αποκαλύφθηκε παρά την επομένη, το Σάββατο το πρωί.

Loading

Play