Η αστυνομία του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός απόστρατου στρατιωτικού, ο οποίος καταζητούνταν για 45 χρόνια λόγω της συμμετοχής του στη δολοφονία του πρώην προέδρου Ζιαούρ Ραχμάν, πατέρα του νυν πρωθυπουργού Ταρίκ Ραχμάν.
Ο Ζιαούρ Ραχμάν, ήρωας του πολέμου ανεξαρτησίας του Μπανγκλαντές το 1971 και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, εξελέγη πρόεδρος το 1977. Δολοφονήθηκε το 1981 κατά τη διάρκεια αποτυχημένου πραξικοπήματος στην πόλη Τσιταγκόνγκ.
Στρατοδικείο της Ντάκα είχε δικάσει 18 στρατιωτικούς για τη δολοφονία, με 13 από αυτούς να καταδικάζονται σε θάνατο και να απαγχονίζονται.
Η αστυνομία αναζητούσε επί χρόνια τον ταγματάρχη Μοχάμεντ Μοζάφαρ Χοσάιν, ο οποίος θεωρούνταν ύποπτος για τη συνωμοσία κατά του Ραχμάν. Ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας, Μοχάμεντ Σαφίκουλ Ισλάμ, επιβεβαίωσε ότι ο Χοσάιν συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Ντάκα.
«Ο Μοχάμαντ Μοζάφαρ Χοσάιν ήταν φυγάς από το 1981 (…) τον συλλάβαμε σήμερα», δήλωσε ο Σαφίκουλ Ισλάμ, προσθέτοντας ότι ο πρώην στρατιωτικός εξήγησε τον ρόλο του στη δολοφονία κατά την ανάκρισή του.
![]()
