Συνήγορος Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν είναι παράνομο να προσπαθείς να επηρεάσεις τις εκλογές»

«Είναι μια πολύ, πολύ θλιβερή ημέρα για την Αμερική» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ – Τί είπε ο συνήγορός του;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διέπραξε κανένα έγκλημα και «δεν είναι παράνομο να προσπαθείς να επηρεάσεις τις εκλογές», δήλωσε ο συνήγορος του πρώην προέδρου στην αγόρευσή του, κατά την πρώτη ημέρα της ποινικής δίκης όπου ο μεγιστάνας κατηγορείται ότι επιχείρησε να συγκαλύψει τα χρήματα που έδωσε στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

propoli

«Πού είναι το έγκλημα σε όλα αυτά που σας περιέγραψαν;» είπε ο Τοντ Μπλανς, αναφερόμενος στις εισαγγελικές αρχές. Χαρακτηρίζοντας «κομμάτια χαρτιού και τίποτα άλλο» τις κατηγορίες, διαβεβαίωσε ότι ο Τραμπ «δεν έχει καμία σχέση με αυτά, παρά μόνο ότι «τα υπέγραψε όταν ήταν στον Λευκό Οίκο, την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα. Δεν είναι έγκλημα».

«Θα σας μάθω κάτι», συνέχισε ο Μπλανς απευθυνόμενος στους ενόρκους. «Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στο να προσπαθείς να επηρεάσεις μια εκλογική διαδικασία. Αυτό λέγεται δημοκρατία», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο πελάτης του είναι «παντελώς αθώος».

Ο Τραμπ έφτασε νωρίτερα στο δικαστήριο καταγγέλλοντας, ως συνήθως, το «κυνήγι μαγισσών» και μια «πολιτική δίκη» ενορχηστρωμένη από τον Λευκό Οίκο. «Είναι μια πολύ, πολύ θλιβερή ημέρα για την Αμερική», είπε στους δημοσιογράφους, προτού να μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Loading