Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ένταση με τον Ισπανό πρωθυπουργό – Αποχώρησε οργισμένος «για να καθαρίσει το μυαλό» του

Σε μαραθώνια εκτυλίσσεται η Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι «27» την ενεργειακή κρίση

Συνεχείς είναι οι εντάσεις στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Μάλιστα κάποια στιγμή ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αποχώρησε οργισμένος από την αίθουσα για καθαρίσει όπως είπε το μυαλό του.

propoli

«Πολύ ωραία! Πάω να πάρω λίγο αέρα και να καθαρίσει το μυαλό μου και αν έχετε κάτι καινούριο να μου πείτε, πείτε το», είπε απευθυνόμενος στους υπόλοιπους ηγέτες ο κ. Σάντσεθ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το προσχέδιο συμπερασμάτων που γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη έχει αλλάξει, καθώς σήμερα Παρασκευή κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του κειμένου, το οποίο δεν έχει ικανοποιήσει πολλές χώρες της ΕΕ. Σ’ αυτή την έκδοση γίνεται προσπάθεια να περάσουν όλες οι επιμέρους τροποποιήσεις και παρεμβάσεις που έχουν γίνει, αναφορικά με την ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με ισπανικές πηγές, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, προειδοποίησε τους άλλους ηγέτες πως θα ασκήσει βέτο στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου αν δεν συμφωνηθεί πλαφόν στις ενεργειακές τιμές.

Δείτε επίσης: Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Δύσκολες ώρες για τους «27» – Άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί

Aliri

Loading