Σημαντικές συνομιλίες διεξάγονται μεταξύ του Συμβουλίου Ειρήνης του Ντόναλντ Τραμπ και της DP World, με στόχο την ανοικοδόμηση της Γάζας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times.
Η περιοχή έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, με το κόστος ανοικοδόμησης να εκτιμάται γύρω στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς.
Οι συνομιλίες εστιάζουν στη δυνατότητα συνεργασίας της DP World με το Συμβούλιο Ειρήνης για τη διαχείριση των υποδομών και της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκών και των συστημάτων παρακολούθησης.
Επιπλέον, έχει προταθεί η κατασκευή ενός νέου λιμανιού είτε στη Γάζα είτε στην αιγυπτιακή ακτή, με σκοπό την ανάπτυξη μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου στην περιοχή.
Η DP World και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν απαντήσει σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τις συνομιλίες αυτές.
![]()
