Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης δήλωσε σήμερα ότι θα προτείνει να επανέλθει σε ισχύ η υποχρεωτική καραντίνα για τους ξένους επισκέπτες, λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού
Η πρόταση θα καταργήσει την απαλλαγή από την καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες και θα προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες θα τίθενται σε απομόνωση σε ξενοδοχεία, αν και θα τους επιτρέπεται να κινούνται ελεύθερα μέσα σε συγκεκριμένα όρια εκεί όπου θα διαμένουν, εξήγησε ο Ανουτίν Τσαρνβιρακούν, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η πρόταση αυτή θα συζητηθεί «σύντομα». Δεν έγινε πιο συγκεκριμένος.
Ο υπουργός έκανε τη δήλωση αυτή μόλις μερικές εβδομάδες αφού οι ταϊλανδικές αρχές άνοιξαν ξανά τα σύνορα στους ξένους επισκέπτες τον Νοέμβριο, τερματίζοντας 18 μήνες αυστηρών περιορισμών που συνέβαλαν στην κατάρρευση του τομέα του τουρισμού.
Η Ταϊλάνδη προσέλκυσε κάπου 40 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, τη χρονιά προτού χτυπήσει η πανδημία.
Σύμφωνα με τον Ανουτίν Τσαρνβιρακούν, ως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 63 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, με μόλις μία να οφείλεται σε μετάδοση στο ίδιο νοικοκυριό και τις υπόλοιπες να εντοπίζονται κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Δείτε επίσης: Ταϊλάνδη: Έβαλαν φωτιά στην φυλακή οι κρατούμενοι (vid)
- Σφοδρές μάχες στη Γάζα: Συγκρούσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινών στρατευμάτων κοντά στη Ράφα
- Μια σημαντική επιστροφή για τον Ολυμπιακό
- Ουκρανία: Τραγωδία με πολλούς νεκρούς από πυροβολισμούς κοντά στο Κίεβο
- Η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία στην ΕΕ σε αγοραστική δύναμη και ονομαστικές αυξήσεις μισθών
- Σοβαρές κατηγορίες μεταξύ πεθεράς και νύφης: Μήνυση για χάκινγκ στο Instagram