Τελ Αβίβ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο και μαχαίρι

Οι τρεις τραυματίες της επίθεσης νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο και με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ κι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

propoli

Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι ένας 20χρονος Παλαιστίνιος, μέλος της Χαμάς, ήταν ο δράστης της επίθεσης, τονίζοντας ότι αυτή έγινε ως μια «πρώτη απάντηση» στη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Ήταν μια ένδειξη ότι «οι κατοχικές δυνάμεις θα πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα στη Τζενίν», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η ισραηλινή αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατικό», αναφέροντας ότι ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» από πολίτη που έσπευσε να βοηθήσει.

Η επίθεση

Οδηγός έριξε νωρίτερα το αυτοκίνητό του πάνω σε ανθρώπους στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας επτά τραυματισμούς, αφού είχε προηγουμένως εξαπολύσει επίθεση με μαχαίρι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «τρομοκρατικό». Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών, οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι οι τραυματίες Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων μια 46χρονη γυναίκα με σοβαρά τραύματα καθώς και άλλοι με μαχαιριές και μώλωπες από την πρόσκρουση του οχήματος, έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία.

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε, νωρίτερα, για την επίθεση: “Η ηρωική ενέργεια στο Τελ Αβίβ είναι η πρώτη απάντηση στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του λαού μας στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Όπως το έχει ήδη θέσει η [παλαιστινιακή] αντίσταση – το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά του”.

Παράλληλα, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ισλαμικής Τζιχάντ, εξήρε επίσης την επίθεση ως «μια αρχική και φυσική απάντηση της αντίστασης σε αυτό που συμβαίνει στην Τζενίν», αν και απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη.

Δείτε επίσης: Λευκός Οίκος: Βρέθηκε κοκαΐνη στο κτίριο – Έρευνα από τις μυστικές υπηρεσίες

Loading