Θρήνος στο Ισραήλ: Απίστευτο ποδοπάτημα σε θρησκευτική εορτή – Τουλάχιστον 44 νεκροί (vids)

Μία ανείπωτη τραγωδία έλαβε χώρα στο Ισραήλ το βράδυ της Πέμπτης με Παρασκευή, καθώς το ποδοπάτημα και ο συνωστισμός ατόμων κατά τη διάρκεια θρησκευτική εορτής στο όρος Μερόν είχε ως τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 44 νεκρούς.

Επρόκειτο για προσκύνημα υπερορθόδοξων Εβραίων, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 άτομα, με 5.000 αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί για τη φύλαξη.

propoli

Εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) έκανε αρχικά λόγο για 38 νεκρούς, όμως στη συνέχεια προστέθηκαν ακόμα έξι θύματα από το νοσοκομείο Ζιβ, στο οποίο είχαν μεταφερθεί δεκάδες τραυματίες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αποδίδουν την έναρξη της τραγωδίας στην κατάρρευση μίας εξέδρας, όμως οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η βασική αιτία για το… κακό ήταν ο απίστευτος συνωστισμός του πλήθους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο στο Twitter για «δυσβάστακτη καταστροφή», προσθέτοντας ότι «όλοι προσευχόμαστε να γίνουν καλά οι τραυματίες».

Δείτε εδώ χαρακτηριστικά βίντεο από την τραγωδία:

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Aliri

Loading