Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Ουάσινγκτον
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ήρθε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με όσα έγραψε ο ίδιος στο Twitter.
Οι δυο ηγέτες, συζήτησαν την ενίσχυση των κυρώσεων στη Ρωσία, την παροχή αμυντικής βοήθειας και τη δημιουργία μιας αντιπολεμικής συμμαχίας. Επίσης ο Ουκρανός, ευχαρίστησε την Αμερική για τη στήριξη της Ουάσινγκτον στη χώρα του.
Η πρέσβειρα της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον, Οξάνα Μαρκάροβα, επιβεβαίωσε ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια «πολύ εποικοδομητική» τηλεφωνική επαφή. Όπως τονίζει η ίδια, η ρωσική επίθεση που έγινε σήμερα ήταν μεγαλύτερης έντασης από τη χθεσινή, ωστόσο ο στρατός της Μόσχας δεν πέτυχε τα επιθυμητά γι αυτόν αποτελέσματα, αφού δεν προχώρησε όσο ήθελε.
Οι ουκρανικές αρχές συγκεντρώνουν αποδείξεις για πιθανά εγκλήματα πολέμου, πρόσθεσε.
Δείτε επίσης: LIVE: Διάγγελμα Μπάιντεν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
- Βεζένκοφ: Για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, είναι αναγκαίο να νικήσουμε στο ΟΑΚΑ
- Κίνημα Δημοκρατίας: Κατηγορεί Χρήστο Σπίρτζη με έγγραφο της ΡΑΣ – Απαιτεί ενιαία προανακριτική επιτροπή με Καραμανλή
- Ινφαντίνο: «Όλοι οι φίλαθλοι είναι καλοδεχούμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις»
- Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο «Μίδας» του παγκόσμιου αθλητισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
- Ρόζαμουντ Πάικ: Η τολμηρή απόρριψη που την καθόρισε στην καριέρα της