Η αγορά άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι η αιτία των αυξανόμενων τιμών αερίου και ενέργειας στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής της πολιτικής της ΕΕ για το κλίμα Φρανς Τίμερμανς.
«Ευθύνεται σε έναν πολύ μικρό βαθμό, με μέγιστο το ένα πέμπτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τίμερμανς αναφερόμενος στην αγορά άνθρακα, προσερχόμενος σε σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
«Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Το πρόβλημα βρίσκεται στις συνθήκες της αγοράς, οι οποίες σε αυτό το στάδιο, με την υψηλότερη ζήτηση σε 25 χρόνια, δημιουργούν αυτές τις αυξήσεις τιμών», διευκρίνισε.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο για την αύξηση των τιμών στην ενέργεια προτείνουν Ελλάδα και άλλες 4 χώρες της ΕΕ
- Σουδάν: Τουλάχιστον 7 νεκροί από επιδρομή drone σε παιδιατρικό νοσοκομείο
 - Γερμανία: Ο Μερτς προσκαλεί τον πρόεδρο της Συρίας για να συζητήσουν την επιστροφή των προσφύγων
 - Ευρωβουλευτές προσπαθούν να ανακόψουν την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
 - Διασώθηκε ο εργάτης που είχε εγκλωβιστεί στο Κάστρο των Κόμηδων – Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
 - Στο φύλλο της Τρίτης: Απαιτούν παραιτήσεις λόγω των λουκέτων
 
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
 ![]()
						
  