Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας, Πατρίτσιο Μπιάνκι, έκανε δηλώσεις όσον αφορά τους κανόνες που ενέκρινε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, για την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων, καθηγητών, δασκάλων και μαθητών στις σχολικές αίθουσες.
«Όσοι διοικητικοί υπάλληλοι, καθηγητές και δάσκαλοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν διαθέτουν πράσινο πάσο θα παύονται, προσωρινά, των καθηκόντων τους, χωρίς την καταβολή μισθού. Μετά από την Πέμπτη ημέρα αδικαιολόγητης απουσίας, θα καλείται αναπληρωτής καθηγητής», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός.
Όσον αφορά διδάσκοντες που έχουν αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας (και επομένως συμπεριλαμβάνονται σε εκείνες τις κατηγορίες ανθρώπων για τις οποίες δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός) θα μπορούν να εισέρχονται στα σχολικά συγκροτήματα, κάνοντας δωρεάν διαγνωστικό τεστ, κάθε τρεις ημέρες.
Ωστόσο, οι υπόλοιποι υπάλληλοι και καθηγητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν θα πρέπει να κάνουν το τεστ κάθε 72 ώρες, με δικά τους έξοδα.
Στόχος της κυβέρνησης Ντράγκι είναι να μπορέσει να ξαναρχίσει κανονικά η σχολική χρονιά, χωρίς την ανάγκη νέας προσφυγής στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε ότι στους μαθητές δεν θα ζητηθεί πράσινο πάσο, αλλά ότι η ιταλική κυβέρνηση τους εμπιστεύεται, και οι εκκλήσεις υπέρ του εμβολιασμού έχουν βρει θετική ανταπόκριση.
- Η εθελοντική δωρεά πλάσματος: θεμέλιος λίθος της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας εκατοντάδων χιλιάδων ασθενών στην ΕΕ
- Θεσμικές αδυναμίες
- Μια καμπάνια που μας προσκαλεί σε ένα οπτικοακουστικό ταξίδι, ξανασυστήνοντας την Ελλάδα
- Η Ελλάδα δηλώνει αποφασιστικότητα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού – Συνάντηση με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο
- Η Πορτογαλία εξετάζει την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr