Το Ισραήλ ύψωσε σημαία σε κτίρια της Γάζας – Έτοιμο να εμπλακεί στον πόλεμο το Ιράν

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Γάζας και Ισραήλ στη Μέση Ανατολή με τον Ισραηλινό στρατό να ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στα σύνορα.

Σήμερα το Ισραήλ διεμήνυσε ότι «έχουμε μπει στη δεύτερη φάση του πολέμου» και κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας με επείγουσα ανακοίνωση «να κατευθυνθούν στο νότο, καθώς η περιοχή που βρίσκονται είναι πεδίο μαχών».

propoli

Στη συνέχεια, έδωσε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κουντς.

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ δημοσίευσαν και ένα βίντεο το οποίο δείχνει στρατιώτες του Ισραήλ να υψώνουν τη σημαία του Ισραήλ σε κτίριο της Γάζας.

«Στη διάρκεια της νύχτας (του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή) αυξήσαμε τον αριθμό των δυνάμεων του στρατού που εισέρχονται στην Λωρίδα της Γάζας και αυτές εντάχθηκαν σε αυτές που πολεμούν ήδη εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», διευκρίνισε.

Παράλληλα υπάρχουν φόβοι για μεγάλη σύρραξη στη Μέση Ανατολή με το Ιράν να είναι έτοιμο να επέμβει.

«Το Ισραήλ έχει περάσει τις κόκκινες γραμμές, κάτι που μπορεί να αναγκάσει όλους να αναλάβουν δράση», έγραψε ο πρόεδρος του Ιράν σε ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή (29.10.23).

«Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης αλλά έλαβαν σαφή απάντηση στο πεδίο της μάχης», τόνισε.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Δόθηκε εντολή εκκένωσης σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας

Loading