Η Βρετανία εξετάζει την προσφορά αντιαεροπορικών πυραύλων από την εταιρεία Thales στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αμυνθεί στη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία αυτή εμπίπτει στον ορισμό των αμυντικών όπλων.
«Είναι ζωτικής σημασίας… η Ουκρανία να διατηρήσει την ικανότητά της να να καταστείλει τη ρωσική αεροπορική επίθεση», είπε ο Ουάλας στη Βουλή των Κοινοτήτων.
«Σε απάντηση στα αιτήματα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να διερευνήσει την προσφορά φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων STARSstreak υψηλής ταχύτητας. Πιστεύουμε ότι αυτό το σύστημα θα παραμείνει εντός του ορισμού των αμυντικών όπλων, αλλά θα επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν καλύτερα τον εναέριό τους χώρο», συμπλήρωσε.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται κανονικά η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η θέρμανση στο Κίεβο
- «Συμφωνία προόδου και ευημερίας»: Τα μέτρα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ και τα 10 άλματα ως το 2031
- Καραμπόλα πέντε οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας: 3 τραυματίες στο 120ο χλμ.
- Σοκ στον Ολυμπιακό: κάταγμα κνήμης για τον Ελ Κααμπί
- Φασισμός και προπαγάνδα: πώς η σκληρότητα γίνεται πολιτικό όπλο
- Σφοδρή επίθεση Βελόπουλου στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
![]()
