Το Study in Greece στην έκθεση της NAFSA στη Νέα Ορλεάνη, στις 28-31 Μαΐου

Μια σημαντική σελίδα στο κεφάλαιο του ανοίγματος των ελληνικών πανεπιστημίων στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη θα προστεθεί την επόμενη εβδομάδα, 28-31 Μαΐου 2024, στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, όπου το Study in Greece θα φιλοξενηθεί στην περίφημη ετήσια έκθεση για τη διεθνή εκπαίδευση «NAFSA 2024 Annual Conference & Expo».

propoli

Για την Ελλάδα και τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια, είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχουν στη NAFSA.

Η ελληνική ακαδημαϊκή αντιπροσωπεία θα αποτελείται από είκοσι εκπροσώπους, από εννέα πανεπιστήμια και μέλη της Study in Greece. Το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ ταξιδέψει στις ΗΠΑ, αναδεικνύει την αυξημένη βαρύτητα της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών στο νευραλγικό τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα, τα πανεπιστήμια που θα εκπροσωπηθούν στην έκθεση της Νέα Ορλεάνης, είναι τα εξής: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με το Study in Greece, την ελληνική αποστολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους η πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ, Αικατερίνη Νασίκα και η μορφωτική ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Σάνα Ντιτς Σουρέντρα (Shanna Dietz Surendra).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η NAFSA αποτελεί, κάθε χρόνο, τόπο συνάντησης οργανισμών, φορέων και επαγγελματιών από όλο το φάσμα της διεθνούς εκπαίδευσης. Στην φετινή εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν περισσότερα από 10.000 άτομα από όλες τις γωνιές της υφηλίου, για να διαμορφώσουν το μωσαϊκό της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας που στοχάζεται τις προκλήσεις και οραματίζεται το μέλλον της.

«Το πολυπολιτισμικό αυτό οικοσύστημα, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις νέες τάσεις, να προβάλλουν τα ιδρύματα και τα προγράμματα σπουδών τους, να συνομιλήσουν με διεθνείς συναδέλφους τους και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Study in Greece.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης: «Η δυναμική ελληνική παρουσία στη NAFSA 2024 συνιστά μία από τις σημαντικότερες δράσεις διεθνοποίησης στην ιστορία της ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ως τέτοια, υποστηρίζεται ένθερμα από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την προώθηση της διεθνοποίησης και την τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων, και από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της κοινής δέσμευσης για περαιτέρω ενίσχυση των ακαδημαϊκών συνεργασιών και αύξηση των φοιτητικών ροών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Είναι βέβαιο ότι η πρώτη σημαντική συμμετοχή ελληνικών ΑΕΙ στην αμερικανική έκθεση θα αναβαθμίσει τόσο τις ελληνοαμερικανικές εκπαιδευτικές σχέσεις όσο και τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη, ενισχύοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για να καταστεί η χώρα μας διεθνής κόμβος εκπαίδευσης».

ΑθΚ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading