«Το τέρας του Λοχ Νες υπάρχει» | Φωτογράφος αποκάλυψε εικόνες

Το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει καινούργιες φωτογραφίες που εικάζεται ότι αποθανατίζουν το μυθικό τέρας του Λοχ Νες.

Σε μια εβδομάδα που προκάλεσε τόσο τη δημόσια γοητεία όσο και την επιστημονική συζήτηση, αποκαλύφθηκε μια ολοκληρωμένη συλλογή φωτογραφιών που υποτίθεται ότι αποτυπώνουν το ασύλληπτο τέρας του Λοχ Νες, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον για ένα από τα πιο διαρκή μυστήρια του κόσμου. Οι εικόνες, οι οποίες επαινέθηκαν από έναν από τους σημαντικότερους ειδικούς για το Λοχ Νες για τον συναρπαστικό τους χαρακτήρα, τοποθέτησαν και πάλι τον σκωτσέζικο θρύλο στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων.

propoli

Ο Steve Feltham, ένας αφοσιωμένος κυνηγός του Λοχ Νες με πάνω από τρεις δεκαετίες αδιάκοπης αναζήτησης του πλάσματος πίσω του, εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την περιέργειά του απέναντι στις φωτογραφίες που μόλις κυκλοφόρησαν. Μιλώντας στην Daily Mail, ο Feltham εξήρε τις εικόνες ως «τις πιο συναρπαστικές επιφανειακές εικόνες του φαινομένου» που έχει συναντήσει στη μακρά καριέρα του.

Οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν από την Chie Kelly το 2018, απεικονίζουν μια οντότητα που μοιάζει με φίδι και αναδύεται από τα βάθη του Λοχ Νες, μιας μεγάλης, βαθιάς λίμνης γλυκού νερού που βρίσκεται στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Οι εικόνες της Kelly ξεχωρίζουν για την ευκρίνεια και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της φιγούρας που παρουσιάζουν, συμβάλλοντας στην κατάταξή τους στα πιο ενδιαφέροντα οπτικά τεκμήρια στην προσπάθεια απόδειξης της ύπαρξης του μυθικού τέρατος.

Αρχικά διστάζοντας να μοιραστεί τα ευρήματά της με το κοινό υπό το φόβο της γελοιοποίησης, η απόφαση της Kelly να δημοσιεύσει δεκαπέντε από τις λήψεις της νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι έτυχε σημαντικής αποδοχής τόσο από το κοινό όσο και από ειδικούς όπως ο Feltham. Αυτή την Τρίτη (19/3), σε μια κίνηση που έχει ηλεκτρίσει ακόμη περισσότερο την κοινότητα των κυνηγών του Λοχ Νες, και οι 71 φωτογραφίες της Kelly έγιναν διαθέσιμες από το podcast The Cryptid Factor, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ματιά στα στοιχεία που συγκέντρωσε.

Η αρχική απροθυμία της Kelly, ακολουθούμενη από την απόφασή της να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, συνέπεσε με το μεγαλύτερο κυνήγι στο Λοχ Νες εδώ και πενήντα χρόνια, μια απόδειξη της αθάνατης γοητείας που ασκεί ο μύθος της Νέσι. Η δημοσιοποίηση αυτών των εικόνων όχι μόνο συμβάλλει στη θρυλική παράδοση γύρω από το Λοχ Νες, αλλά υπογραμμίζει επίσης την πολύπλοκη σχέση μεταξύ του μύθου, της επιστήμης και της ανθρώπινης επιθυμίας να εξερευνήσει το ανεξήγητο.

Καθώς ο κόσμος αφομοιώνει αυτές τις ενδιαφέρουσες εικόνες, η συζήτηση σχετικά με την ύπαρξη του τέρατος του Λοχ Νες είναι έτοιμη να αναζωογονηθεί. Το αν αυτές οι εικόνες θα γείρουν τελικά τη ζυγαριά υπέρ της ύπαρξης της Νέσι μένει να το δούμε. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σαφές: ο θρύλος του Λοχ Νες συνεχίζει να γοητεύει και να προκαλεί, εξασφαλίζοντας ότι η αναζήτηση της Νέσι παραμένει τόσο ζωντανή και ζωντανή όσο και το πλάσμα που φέρεται να παραμονεύει στα βάθη της σκωτσέζικης λίμνης.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δείτε επίσης: Παγκόσμιο σοκ για την ασθένεια της Κέιτ Μίντλετον – Τι γράφουν ξένα ΜΜΕ

Loading