Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Οδησσό

Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Οδησσό

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν χθες Τρίτη οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον εμπορικών πλοίων κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, όπως αναφέρουν ουκρανοί αξιωματούχοι.

Ο περιφερειάρχης Ολέχ Κίπερ, μέσω Telegram, ενημέρωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο φορτηγά πλοία, ένα υπό σημαία Τανζανίας και ένα υπό σημαία Λιβερίας.

Η επίθεση αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών, καταδεικνύει την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι τα πλοία μετέφεραν στρατιωτικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καπετάνιος ενός από τα πλοία σκοτώθηκε και τρεις ναυτικοί τραυματίστηκαν. Ο Κίπερ χαρακτήρισε αυτή την επίθεση ως έγκλημα πολέμου κατά των αμάχων και της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

Αργότερα, υπήρξε νέο πλήγμα σε λιμενικές υποδομές της Οδησσού, με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πλήττει πλοίο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play