Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία κόμματος της αντιπολίτευσης

Άγνωστος ή άγνωστοι εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα, 31 Μαρτίου, ένοπλη επίθεση στο κτίριο των γραφείων του Καλού Κόμματος (İYİ) της Κωνσταντινούπολης.

«Συναγερμό» στις Αρχές προκάλεσε η επίθεση στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος στο Μερτέρ, που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. 

propoli

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το χτύπημα έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ τουλάχιστον μία σφαίρα από το όπλο του δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή, χτύπησε σε παράθυρο του κτιρίου.

Σημειώνεται πως η Μεράλ Ακσενέρ, η πρόεδρος του κόμματος, είχε προγραμματίσει να παραστεί σε εγκαίνια στην Gaziosmanpaşa, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το Μερτέρ, μαζί με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu, στις 3.30 μ.μ. τοπική ώρα.

Το κόμμα İYİ είναι μέλος της Συμμαχίας του Έθνους, του δεύτερου μεγαλύτερου από τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, στο οποίο συμμετέχει και το κόμμα του Ιμάμογλου, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Στόχος της Συμμαχίας είναι να εκθρονίσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Άμεσες υπήρξαν οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την επίθεση.

Μέσω Twitter o δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδίκασε το γεγονός και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη: 

Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό.

Δείτε επίσης: Ερντογάν σε Ακσενέρ: «Με λένε Ταγίπ και να προσέχεις» – Απειλές προς την αντιπολίτευση από τον Τούρκο πρόεδρο

Loading