Τουρκία: Εθνικιστικό σόου από τον Ιμάμογλου με γενίτσαρους για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Ένα σόου που θα ζήλευε και ο Ερντογάν διοργάνωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 571 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Πιο… Ερντογάν και από τον Ερντογάν εμφανίσθηκε εχθές (29/05) ο Δήμαρχος της ΚωνσταντινούποληςΕκρέμ Ιμάμογλου, επιχειρώντας να πλειοδοτήσει σε εθνικιστικές κορώνες στους εορτασμούς για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα, έστησε ένα φαντασμαγορικό σόου με γενίτσαρους για τη συμπλήρωση 571 χρόνων από την Άλωση.

propoli

«Χαιρετισμούς σε όλους. Ο Πορθητής μπαίνει στην Πόλη από την πύλη του Τόπκαπι. Αϊντε, Θεέ μου! Για αιώνες συγκλονίστηκαν τα σύνορα, από τη Δύση στην Ανατολή, από την Υεμένη μέχρι και το Βελιγράδι. Όλα τα μάτια βλέπουν πως ο Πορθητής μπαίνει στην Κωνσταντινούπολη από την πύλη στο Τόπκαπι», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Αυτή είναι η πόλη του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και η δική σας», ανέφερε ο Ιμάμογλου, απευθυνόμενος στον κόσμο. «Ευτυχισμένη 571η επέτειος από την κατάκτηση της ομορφότερης πόλης του κόσμου. Ο πολυτιμότερος θησαυρός μας, η Κωνσταντινούπολή μας», επεσήμανε ακόμη.

Δείτε επίσης: Στην ηλεκτροκίνηση από αύριο οι λεωφορειακές γραμμές σε Νεάπολη και Κορδελιό

Loading