Τουρκία: Ο Ερντογάν καλεί ΟΗΕ και μουσουλμανικές χώρες να παρέμβουν – Αποκάλεσε ξανά «κράτος-τρομοκράτη» το Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη και τις μουσουλμανικές χώρες να παύσουν τις χειρότερες συγκρούσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Άγκυρα θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τον τερματισμό της βίας.

propoli

Επαναλαμβάνοντας ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα «κράτος τρομοκράτη», ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι έχει συζητήσει το θέμα με ηγέτες 19 χωρών.

«Καλούμε κάθε κράτος και κάθε θεσμό, ανεξαρτήτως της θρησκείας και της προέλευσής του, να δράσει το συντομότερο δυνατόν ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ», τόνισε σε τηλεδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Τούρκος πρόεδρος.

Όσοι τηρούν σιγή ή στηρίζουν ανοιχτά την αιματοχυσία εκ μέρους του Ισραήλ, θα πρέπει να ξέρουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους, όπως πρόσθεσε.

Το Ισραήλ σφυροκόπησε και σήμερα τη Γάζα, με πυρά πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Τουλάχιστον 122 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 51 ήταν γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στη Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Την ίδια στιγμή, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ.

«Είναι επιτακτική ανάγκη το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει γρήγορα μέτρα για να διασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία στην Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε ο Ερντογάν, που επεσήμανε επίσης ότι ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, που αριθμεί 57 μέλη και προβάλλεται ως η συλλογική φωνή του μουσουλμανικού κόσμου, θα έπρεπε να αναλάβει δράση.

«Αν δεν τηρήσει αμέσως μια ξεκάθαρη και αποτελεσματική στάση, θα θεωρηθεί ότι αρνήθηκε την ύπαρξή του», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δείτε επίσης: Βλαντίμιρ Πούτιν: H Μόσχα θα απαντήσει στις «εκκαθαρίσεις» που κάνει το Κίεβο στο πολιτικό πεδίο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading