«Η Δύση για να προωθήσει το επιχείρημα του κ. Κόλμπε, θα πρέπει να στείλει πολεμικά αεροσκάφη F-35 και συστοιχίες Patriot στην Τουρκία» ανέφερε
Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν μίλησε στη Wall Street Journal και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρώην διευθυντής της CIA Πολ Κόλμπε ότι «η Τουρκία πρέπει να δώσει τους S-400 στην Ουκρανία και οι ΗΠΑ να δώσουν στην Τουρκία τα F-35».
Ο κ. Αλτούν ανέφερε πως δεν αποκλείεται να υπάρξει «ανταλλαγή» πριν από το ραντεβού του Τούρκου Προέδρου με τον Τζο Μπάιντεν.
«Η Δύση για να προωθήσει το επιχείρημα του κ. Κόλμπε, θα πρέπει να στείλει πολεμικά αεροσκάφη F-35 και συστοιχίες Patriot στην Τουρκία χωρίς καμία προϋπόθεση. Πάνω σε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συζητηθεί».
Ο ισχυρισμός ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν στην Τουρκία να στείλει τους S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία στην Ουκρανία, ήρθε στο προσκήνιο μετά από δημοσιεύματα σε τρεις ειδησεογραφικές πηγές.
Δείτε επίσης: Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΗΠΑ: Σκάνδαλο δωροδοκίας του τσάρου των συνόρων με τη συμμετοχή πράκτορα του FBI
- Συρία: Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς της de facto κυβέρνησης κατά των Κούρδων
- Αυστρία: Μαζική διαδήλωση στη Βιένη κατά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα
- Ισημερινός: Αναστέλλεται το δημοψήφισμα του Νομπόα για τη συγκρότηση συντακτικής συνέλευσης
- ΗΠΑ: Η χρέωση 100.000 δολαρίων για τη βίζα εργασίας H-1B θα ισχύει μόνο για νέες αιτήσεις, διευκρινίζει ο Λευκός Οίκος