Τραμπ: Αυτό που κάνει ο Μπάιντεν για το Ισραήλ είναι ντροπή – Παίρνει το μέρος της Χαμάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς στον πόλεμο με το Ισραήλ.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ντροπή» τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να σταματήσει την παράδοση ορισμένων όπλων στο Ισραήλ σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα.

propoli

«Αυτό που κάνει ο Μπάιντεν για το Ισραήλ είναι ντροπή», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος τη ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος σε μέσα ενημέρωσης, προτού μπει στην αίθουσα δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

Τόνισε μάλιστα ότι ο Τζο Μπάιντεν «Εγκατέλειψε τελείως το Ισραήλ».

Ο πρόεδρος της ΗΠΑ προειδοποίησε χθες ότι «δεν θα παραδώσει» ορισμένα όπλα στο Ισραήλ, του οποίου οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατιωτικός υποστηρικτής, ιδίως «βλήματα πυροβολικού», σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Ράφα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν θέτει δημοσίως όρους στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Χαμάς στη Γάζα σε αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ.

«Ο Τζο ο αχρείος παίρνει το μέρος των τρομοκρατών» της Χαμάς, είπε επίσης ο Τραμπ με ανάρτησή του στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

«Ο Μπάιντεν είναι αδύναμος, διεφθαρμένος και οδηγεί τον κόσμο κατευθείαν στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι μόλις επιστρέψει στην εξουσία, «θα απαιτήσει ειρήνη μέσω ισχύος».

Loading