Τραγικό ποδοπάτημα στο Citadelle Laferrière στην Αϊτή, με τουλάχιστον 30 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, σημειώθηκε χθες Σάββατο, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα.
Ο Ζαν Ανρί Πετί, επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στην περιοχή, ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη σε αυτό το ιστορικό φρούριο, το οποίο χτίστηκε από απελεύθερους σκλάβους και αποτελεί σύμβολο της ανεξαρτησίας της Αϊτής από τη Γαλλία.
Η εφημερίδα Le Nouvelliste επισήμανε ότι πλήθος επισκεπτών είχε συγκεντρωθεί στο φρούριο, το οποίο είναι καταχωρημένο ως παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO.
Ο πρωθυπουργός Αλίξ Ντιντιέ Φιλς-Εμέ εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς τις οικογένειες των θυμάτων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν νέοι άνθρωποι, και υποσχέθηκε αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και καλούν τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι όσο διεξάγεται έρευνα για το τραγικό αυτό γεγονός.
![]()

