Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αλμερία της νότιας Ισπανίας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, αναφέροντας ότι τα θύματα είναι διαφόρων εθνικοτήτων.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες, περιμένοντας την ολοκλήρωση των διαδικασιών ταυτοποίησης. Δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να πούμε πολλά (…) Υπάρχουν αλλοδαποί, αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί».
Οι κάτοικοι των γύρω χωριών βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν, με πολλούς να ακολουθούν τις λανθασμένες οδηγίες και να εγκαταλείπουν τις ασφαλείς περιοχές. Δυστυχώς, τουλάχιστον δώδεκα από αυτούς δεν άκουσαν τις συστάσεις των τοπικών αρχών και οδηγήθηκαν σε παγίδα.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, Αντόνιο Σανθ, ανέφερε ότι τέσσερα από τα θύματα φαίνεται να είναι Βρετανοί, καθώς το αυτοκίνητο τους είχε το τιμόνι στη δεξιά πλευρά. Άλλα οκτώ πτώματα βρέθηκαν στο μονοπάτι της φωτιάς, πιθανόν αφού εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας, Χουάνμα Μορένο, οι αρχές δεν είχαν τη δυνατότητα να στείλουν γραπτό μήνυμα στους κατοίκους, καθώς οι οδηγίες εξαρτώνταν από την τοποθεσία τους. Οι τοπικοί δήμαρχοι και οι αστυνομικοί εργάζονταν εντατικά για να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις ασφαλείς διαδρομές εξόδου.
Εν μέσω της αναζήτησης των αγνοουμένων, οι συγγενείς ανησυχούν και αναζητούν πληροφορίες μέσω κοινωνικών δικτύων, με πολλές οικογένειες να ελπίζουν να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους.
![]()

