Τριήμερη παύση στα πλήγματα του Κιέβου διέταξε ο Πούτιν πριν από τις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ

Τριήμερη παύση στα πλήγματα του Κιέβου διέταξε ο Πούτιν πριν από τις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε από σήμερα τριήμερη παύση των πληγμάτων κατά του Κιέβου, ενόψει των προετοιμασιών για την επίσκεψη αμερικανικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στη Μόσχα βρίσκονται ο Γουίτκοφ και ο Κούσνερ, οι οποίοι πρόκειται να συναντηθούν με τον Πούτιν.

Ο Πεσκόφ δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι ο Πούτιν αναμένεται να έχει σήμερα συνάντηση με τους Αμερικανούς ειδικούς απεσταλμένους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ.

Οι δύο Αμερικανοί ειδικοί απεσταλμένοι προσγειώθηκαν σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης, προσθέτοντας ότι θα συναντηθούν με τον Ρώσο προεδρικό απεσταλμένο Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Μία αυτοκινητοπομπή, η οποία μετέφερε τον Γουίτκοφ, τον Κούσνερ και τον Ντμίτριεφ, αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Μόσχας με κατεύθυνση προς τη ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δήλωση πηγής στο Reuters.

Δείτε βίντεο:

Ο Ντμιτρίεφ είχε δηλώσει στο Reuters τον Ιούνιο ότι διατηρούσε επικοινωνία με Αμερικανούς διαπραγματευτές κατά τη διάρκεια παύσης των επισκέψεών τους στη Ρωσία, ενώ είχε συμμετάσχει και σε προηγούμενες συναντήσεις τους με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος προεδρικός απεσταλμένος είχε επίσης ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την αναστολή εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων για το ρωσικό πετρέλαιο, φέτος.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play