Επηρεασμένος από την ιδεολογία του ISIS ο δράστης
Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο politic.gr άνδρας στη Νέα Ζηλανδία εισέβαλλε σε σούπερ μάρκετ και τραυμάτισε με μαχαίρι έξι πολίτες.
Όπως γνωστοποίησε η Πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν πρόκειται για έναν «βίαιο εξτρεμιστή» ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με το Sky News, ο δράστης ήταν 32 ετών και είχε καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, ενώ ζούσε στη χώρα από το 2011. «Ένας βίαιος εξτρεμιστής εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση εις βάθος αθώων Νεοζηλανδών» ανέφερε η Πρωθυπουργός, για να επιβεβαιώσει στη συνέχεια ότι γνώριζε και η ίδια την περίπτωσή του.
«Ήταν ένα πρόσωπο γνωστό στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας και οι κινήσεις του βρίσκονταν υπό διαρκή παρακολούθηση. Υπάρχουν πολύ λίγα άτομα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία».
Ένας φύλακας ζήτησε από τους πελάτες να απομακρυνθούν αφού πρώτα ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί. Άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν, μίλησαν σε δημοσιογράφους και ανέφερεαν πως είδαν ανθρώπους να πέφτουν στο έδαφος έχοντας τραύματα από μαχαίρι.

Δείτε επίσης: Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Τέλος το «σας πληρώνουμε για να κρατάτε πρόσφυγες» (vid)
- Γερμανία: Ιστορική ήττα και κρίση μετά την αποτυχία του Μερτς
- UEFA: Ποινή για τη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω «ρατσιστικής συμπεριφοράς» των φιλάθλων της
- Το τελευταίο «αντίο» στον Πέτρο Μολυβιάτη – Τυλιγμένη με την ελληνική σημαία η σορός του (εικόνες)
- Χαιριστανίδου: «Ας ζήσουμε μαζί το Ευρωμπάσκετ»
- Νέες επιδοτήσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr