Β. Μακεδονία: Πυροβολισμοί στα γραφεία βουλγαρικού πολιτιστικού συλλόγου στην Οχρίδα

Άγνωστοι προκάλεσαν νέες ζημιές, το βράδυ της Τετάρτης, στα γραφεία του βουλγαρικού πολιτιστικού συλλόγου “Τσάρος Βόρις Γ’” στην Οχρίδα

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε το αστυνομικό τμήμα Οχρίδας, αυτήν τη φορά οι ζημιές προκλήθηκαν από πυροβολισμούς στα τζάμια του βουλγαρικού συλλόγου.

propoli

Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά επίθεση στα γραφεία του βουλγαρικού συλλόγου από τη λειτουργία τους, στις αρχές Οκτωβρίου.

Τη νέα επίθεση καταδίκασε έντονα το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. “Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την πράξη βανδαλισμού που έλαβε χώρα χθες βράδυ, 23 Νοεμβρίου, εξ αιτίας της οποίας οι εξωτερικοί υαλοπίνακες συλλόγου πολιτών στην Οχρίδα υπέστησαν ζημίες και μάλιστα με τη χρήση όπλου“, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι εντελώς απαράδεκτα, ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ενισχύουν τις παρωχημένες αντιλήψεις που αντιβαίνουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας“, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κάλεσε τις διωκτικές αρχές της χώρας να λάβουν άμεσα μέτρα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και να προβούν σε πρόσθετες προληπτικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του συγκεκριμένου, αλλά και άλλων συλλόγων πολιτών στη χώρα.

Δείτε επίσης: 1η Διακυβερνητική Αλβανίας – Β. Μακεδονίας – Ικανοποίηση Δένδια

Loading