Β. Όρμπαν: Άνευ προηγουμένου αυξήσεις τιμών έφεραν οι πολεμικές κυρώσεις των Βρυξελλών

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν είχε συνομιλίες, την Πέμπτη, στο πρώην μοναστήρι των Καρμελιτών στη Βουδαπέστη, με τον πρόεδρο του Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας FPÖ ενημέρωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Μπερταλάν Χαβάσι. 

Τα μέρη διευκρίνισαν επίσης ότι οι πολεμικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Βρυξέλλες έφεραν άνευ προηγουμένου αυξήσεις των τιμών στην Ευρώπη και εάν υπήρχε ειρήνη και αίρονταν οι κυρώσεις, ο πληθωρισμός θα μειωνόταν αμέσως.

propoli

Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι ο κίνδυνος κλιμάκωσης του ουκρανικού πολέμου αυξάνεται, γι’ αυτό πρέπει να υιοθετηθεί μια θέση σε κάθε διεθνές φόρουμ με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. 

Ο Πρόεδρος του FIDESZ και του Αυστριακού Κόμματος Ελευθερίας χαιρέτησαν τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Αυστρίας και Ουγγαρίας για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και να συνεισφέρει χρήματα στην κατασκευή και τη συντήρηση της προστασίας των περιφράξεων, που έθεσαν τα κράτη μέλη, ανέφερε επίσης ο Μπερταλάν Χαβάσι.

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: «Η δική μου δουλειά καλώς ή κακώς είναι απολύτως μετρήσιμη»

Loading