Το 69% των Βέλγων είναι πλέον υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid σε σύγκριση με μόλις 45% μόλις πριν από 9 μήνες, όπως αναφέρει το rtl
Ανάλογα με την περιοχή, ο αριθμός αυτός διαφέρει. Υπέρ είναι το 73% των Φλαμανδών και το 65% των Βαλλώνων (το ποσοστό τους ήταν στο 36% τον Μάρτιο).
Όταν μιλάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, το ποσοστό των Βέλγων ανεβαίνει στο 74%.
Σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5–11 ετών, το 57% των Φλαμανδών τάσσεται υπέρ, ενώ όσον αφορά στους Γαλλόφωνους Βέλγους, ναι λένε 4 στους 10.
Τέλος όσον αφορά την ενισχυτική δόση των εμβολίων, το 88% έχει κάνει ή θα την κάνει. Μόνο το 6% απορρίπτει την ιδέα.
Δείτε επίσης: Βέλγιο: Χιλιάδες στους δρόμους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς (vids)
- Γ. Φλωρίδης: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικασία διάλυσης και η ανάγκη για αυτοκριτική
- Αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Η πορεία που οδήγησε στη σύλληψη του ανιψιού και του επιχειρηματία
- Μήπως δεν φταίει μόνο η Κάλας; Η εξωτερική πολιτική της ΕΕ απαιτεί επαναστατική αναθεώρηση
- Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το Χάνουκα σε παγκόσμιες εορταστικές εκδηλώσεις μετά την επίθεση στο Σίδνεϊ
- Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας για τις εορτές του Χανουκά παγκοσμίως
![]()
