11 νεκροί και 18 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε με λεωφορείο στη Βολιβία, όταν έπεσε στον γκρεμό.
«Διενεργείται έρευνα για τα αίτια» του δυστυχήματος, δήλωσε ο Ρένσο Έλουις Μερκάδο, διευθυντής της τοπικής υπηρεσίας μεταφορών.
Οι αρχές δεν ανέφεραν πόσοι επιβάτες επέβαιναν στο όχημα, το οποίο έπεσε στο κενό από ύψος 400 μέτρων. Το λεωφορείο εκτελούσε τη διαδρομή από την πόλη Κάμι προς την περιφερειακή πρωτεύουσα, που βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα ανατολικά.
«Ο οδηγός είναι ένας από τους τραυματίες. Θα μπορεί να μας βοηθήσει να διαλευκάνουμε τα αίτια. Χωρίς καθυστέρηση διενεργούμε την έρευνα», δήλωσε ο Μερκάδο σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είναι διαθέσιμα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, 1.096 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 10.313 τραυματιστεί σε τροχαία δυστυχήματα το 2020 στη Βολιβία. Εκείνη τη χρονιά καταγράφηκαν 13.741 τροχαία δυστυχήματα.
Δείτε επίσης: Ισραήλ: Ο Πρόεδρος της χώρας αναχώρησε για την πρώτη επίσκεψή του στα ΗΑΕ
- Στο στόχαστρο το αεροδρόμιο του Ριάντ: η Ανσαραλά λέει πως έπληξε και εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία
- Συναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα: αμερικανικό ελικόπτερο εξαφανίστηκε μετά τον κωδικό έκτακτης ανάγκης
- Γάζα: Ο Γκουτέρες ζητά μόνιμη κατάπαυση του πυρός και πολιτικό δρόμο για ειρήνη
- Ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας ΗΠΑ – Κούβας, χωρίς επίσημες διαπραγματεύσεις λέει η Αβάνα
- Σοκ στο Σουδάν: Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδικάζει τα πλήγματα drones χωρίς διάκριση
![]()
