Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας επεσήμανε στο Twitter ότι ενδέχεται να πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πύραυλο «άγνωστου τύπου» από τις ανατολικές ακτές της, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, με τον στρατό της Νότιας Κορέας να εκτιμά ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο.
Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει έναν άλλο πύραυλο προς τη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, αφού η Πιονγκγιάνγκ δεσμεύθηκε να αναπτύξει τις πυρηνικές της δυνάμεις “ με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα”.
Η σημερινή είναι η 15η οπλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας για φέτος, η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές εκτοξεύσεις βαλλιστικών και υπερηχητικών πυραύλων. Τον Μάρτιο εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), τερματίζοντας το μορατόριουμ που είχε κηρύξει μονομερώς το 2017.
Η Βόρεια Κορέα αψηφά παράλληλα τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ πως είναι έτοιμες για διάλογο. Η διαδικασία διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένει στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε το 2019.
- Η Κίνα περιορίζει την αύξηση των τιμών πετρελαίου με μειωμένες εισαγωγές
- Τραμπ: Δεν απαιτείται συμφωνία με το Ιράν για το εμπλουτισμένο ουράνιο
- Ενθουσιασμένος ο Τραμπ για τη συνάντηση Ρωσίας και Ουκρανίας
- Εντυπωσιακή νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης με οκτώ γκολ του Ντάουμπε
- Η Ολίβια Ροντρίγκο καταδικάζει τη χρήση του τραγουδιού της από τον Λευκό Οίκο
![]()

