Βόρεια Μακεδονία: Προκαλεί ο νέος πρωθυπουργός – «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω εγώ»

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα αποκαλεί τη χώρα του όπως θέλει.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη νέα πρόεδρο της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που στην ορκωμοσία της την αποκάλεσε «Μακεδονία» καταπατώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα, έρχεται και ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, πρόεδρος του VMR-DPMNE (το ίδιο κόμμα από το οποίο προέρχεται και η Σιλιάνοφσκα) να βάλει λάδι στη «φωτιά»!

propoli

Για τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας του κράτους, τόνισε ότι η επικοινωνία εντός και μεταξύ των θεσμών παραμένει σύμφωνα με το νόμο, «αλλά είναι ανθρώπινο δικαίωμα μου να αποκαλώ το κράτος μου».

Ο ίδιος είπε ότι περίμενε ένα συγχαρητήριο μήνυμα από την Ελλάδα, αλλά αντ’ αυτού έγιναν όσα έγιναν και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν. Τόνισε μάλιστα ότι δεν θα απαντήσει στις απειλές του βέτο της Ελλάδας επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, αλλάζοντας ονόματα αυτοκινητοδρόμων και κτίζοντας μνημεία, αλλά θα απαντήσει με εκκλήσεις για αμοιβαία συνεργασία και σχέσεις καλής γειτονίας.

Προέτρεψε μάλιστα την Ελλάδα, εάν πιστεύει ότι υπήρξε παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, να μην στείλει απειλητικά μηνύματα, αλλά να απευθυνθεί στο Διεθνές Δικαστήριο.

Χρησιμοποιώ αυτή την ευκαιρία για να στείλω ένα μήνυμα στους φίλους μας στην Ελλάδα, ας σταματήσουμε τις απειλές και τα εμπόδια, ας κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον».

Όπως είπε, αναμένει να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό το επόμενο διάστημα και να συζητήσουν τη συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης κ.λπ.

Δείτε επίσης: Την απαλλαγή του σκηνοθέτη του «Σασμού» προτείνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση βιασμού της Έλενας Αθανασοπούλου

Loading