Οι έντονες βροχοπτώσεις ανάγκασαν τους δήμους σε ορισμένες περιοχές της Βουλγαρίας να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο δύσκολη στον νότιο δήμο Νεντελίνο και στην ευρύτερη επαρχία Σμόλιαν, όπου ποταμοί υπερχείλισαν αποκλείοντας δρόμους και προκαλώντας κατολισθήσεις χθες, Σάββατο, και σήμερα.
Η ποσότητα της βροχής που έπεσε εκεί ήταν περίπου 200 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Φορτηγά αποκλείστηκαν λόγω κατολίσθησης στον δρόμο Νεντελίνο-Σμόλιαν.
Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετά χωριά της περιοχής.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε επίσης στον δήμο Σιμιτλί στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες σε κατοικίες και καταστροφές σε δρόμους.
Στη Σόφια, όλες οι ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τη στάθμη των ποταμών της Σόφιας σε κρίσιμα σημεία.
- Cosmote Telekom: Σπουδαίος διαγωνισμός για ταξίδι στο Άμπου Ντάμπι
- Άννα Ευθυμίου: Στρατηγική ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης για βιώσιμες συντάξεις
- Μουντομπάσκετ: Η Εθνική στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών
- Είναι επιτακτική ανάγκη να δράσουμε: ΜΚΟ τεχνών των ΗΠΑ καταδικάζουν τις περικοπές του Εθνικού Ιδρύματος Τεχνών
- Μέγκαν Κάμπελ: Νέα παγκόσμια επίδοση στο πλάγιο άουτ