Βουλγαρία: Οι προτεραιότητες του υπουργείου Καινοτομίας και Ανάπτυξης

Την ομάδα του παρουσίασε ο υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης στη Βουλγαρία Αλεξάντερ Πούλεφ

Έως το τέλος του έτους, το υπουργείο Καινοτομίας και Ανάπτυξης θα παράσχει 735 εκατομμύρια λέβα σε επιχορηγήσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εκ των οποίων τα 600 εκατομμύρια προέρχονται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης Αλεξάντερ Πούλεφ, κατά την παρουσίαση της ομάδας του και των προτεραιοτήτων του υπουργείου στην ενημέρωση του Τύπου.

propoli

Το υπουργείο Καινοτομίας και Ανάπτυξης είναι το μόνο υπουργείο μέχρι στιγμής που ανοίγει τη διαδικασία “Τεχνολογικός εκσυγχρονισμός στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”. Η διαδικασία είναι ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων από τις 22 Ιουλίου έως τις 21 Σεπτεμβρίου, με συνολικό προϋπολογισμό 260 εκατομμύρια λέβα. Έχουν ήδη υποβληθεί δεκαοκτώ προτάσεις. Στο πλαίσιο της διαδικασίας θα υποστηριχθούν επιχειρήσεις των κλάδων “Μεταποιητική Βιομηχανία”, Υπηρεσίες ‘Υδρευσης, “Διαχείριση Απορριμμάτων”, “Δημιουργικές Βιομηχανίες”, “Μέσα Ενημέρωσης”, “Τηλεπικοινωνίες”, “Επιστημονική Έρευνα” μεταξύ άλλων.

Οι επόμενες διαδικασίες που έχουν σε σχέση με επιχορηγήσεις στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έως το τέλος του έτους αφορούν λύσεις τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών και κυβερνοασφάλεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αναμενόμενη έναρξη τον Σεπτέμβριο, προϋπολογισμό 30,6 εκατ. λέβα και υποστήριξη προς 1.400 εταιρίες.

Το υπουργείο θα στηρίξει επενδύσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κυρίως στην ηλεκτρική ενέργεια με τοπικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης (μπαταρίες). Η διαδικασία αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο προϋπολογισμός είναι 200 εκατομμύρια λέβα.

Το υπουργείο προετοιμάζεται επίσης να υποστηρίξει καινοτόμες εταιρίες που συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία για το πρόγραμμα πλαίσιο Horizon 2020 και το πρόγραμμα πλαίσιο Horizon Europe. Ο συνολικός προγραμματισμένος προϋπολογισμός βάσει του σχήματος αυτού ανέρχεται σε 118,5 εκατομμύρια.

Δείτε επίσης: Έξαρση της πολιομυελίτιδας στο Λονδίνο – Ξεκινάει έκτακτος εμβολιασμός σε παιδιά

Loading