Βουλγαρία – ΒΤΑ: Περισσότεροι από 3.100 ποδηλάτες και δρομείς θα συμμετάσχουν στον Γύρο της Βίτοσα 100, 20-30 Ιουνίου

Ο 41ος Γύρος της Βίτοσα 100 θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουνίου. Περισσότεροι από 3.100 ποδηλάτες και δρομείς που εκπροσωπούν σχεδόν 20 χώρες, ανάμεσά τους ολόκληρες ομάδες, έχουν εγγραφεί έως τώρα για να λάβουν μέρος στον ορεινό υπερμαραθώνιο και τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας.

propoli

Ο αριθμός των ξένων που θα συμμετάσχουν αναμένεται να φτάσει τους 120, συμπεριλαμβανομένων μελών προσωπικού πολλών πρεσβειών στη Σόφια.

Περισσότεροι από 200 θα διαγωνιστούν στην ακραία πρόκληση: ένα δίαθλο 200 χλμ: ποδηλασία γύρω από το όρος Βίτοσα και στη συνέχεια τρέξιμο την ίδια απόσταση.

Ο μικρότερος συμμετέχων στον αγώνα των 100 χιλιομέτρων ήταν ένα πεντάχρονο αγόρι, που κάλυψε τη διαδρομή μαζί με τον πατέρα του.

Πριν από έξι χρόνια, ένας 70χρονος ολοκλήρωσε το δίαθλο.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Σόφια, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του Αθλητισμού. Η επικεφαλής της διοργάνωσης είναι η Άννα Πέντσεβα.

Κατά παράδοση, η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι μπροστά από το Boyana Residence. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν τη σούπερ πρόκληση στις 6:00 το πρωί του Σαββάτου και η έναρξη του υπερμαραθωνίου θα γίνει την ίδια μέρα, στις 11:59 μ.μ.

Οι αναμενόμενοι χρόνοι τερματισμού είναι για τους κορυφαίους άρρενες ποδηλάτες λίγο πριν τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου για κορυφαίους ποδηλάτες, λίγο πριν τις 11:00 π.μ. το Σάββατο για κορυφαίες γυναίκες ποδηλάτισσες, γύρω στις 8:00 π.μ. την Κυριακή για κορυφαίους άνδρες δρομείς και περίπου στις 9:00 π.μ. την Κυριακή για κορυφαίες γυναίκες δρομείς.

Οι τελετές βράβευσης δρομέων και συμμετεχόντων στο δίαθλο έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Κυριακή στις 4:00 μ.μ. στη ζώνη εκκίνησης/τερματισμού.

BTA Photo

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading