Βουλγαρία – ΒΤΑ: Πράσινο φως για την κατασκευή ανατολικού οδοστρώματος, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Στρούμα, που παρακάμπτει το φαράγγι της Κρέσνας

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του ανατολικού οδοστρώματος ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου Στρούμα στη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Το ανατολικό οδόστρωμα αυτού του τμήματος θα παρακάμπτει το φαράγγι της Κρέσνας στα ανατολικά, ενώ το δυτικό οδόστρωμα θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα διεθνή δρόμο Ε79 που διέρχεται από το φαράγγι.

propoli

Το υπουργείο αναφέρει στον ιστότοπό του ότι με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Υδάτων, δεν χρειάζεται να γίνει εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το ανατολικό οδόστρωμα έξω από το φαράγγι της Κρέσνας, καθώς η κατασκευή είναι απίθανο να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στους φυσικούς οικότοπους σε προστατευόμενες περιοχές.

Το υπουργείο σημειώνει ότι ο αυτοκινητόδρομος Στρούμα είναι ένα εθνικό έργο σύμφωνα με τον νόμο περί οδών και βάσει απόφασης του 2013 του υπουργικού συμβουλίου. Η τελευταία αυτή απόφαση μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Όταν ολοκληρωθεί, ο αυτοκινητόδρομος Στρούμα, μήκους 170 χιλιομέτρων, θα διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μεταξύ της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, της Σόφιας, και της διέλευσης Κούλατα στα σύνορα με την Ελλάδα.

Photo: BTA/Vladimir Shokov

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading