Σήμερα καταγράφηκε ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων από οποιαδήποτε Παρασκευή από την 1η Ιανουαρίου
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 870 ασθενείς με την covid-19 έναντι 979 την προηγουμένη, ενώ επιβεβαιώθηκαν 33.887 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 573.511 θανάτους επί συνόλου 20.528.099 επιβεβαιωμένων μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της.
Δυστυχώς κατέχει το δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και ο τρίτος υψηλότερος αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.
Καθώς όμως ο εμβολιασμός του πληθυσμού για την COVID-19 προχωράει, ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος θανάτων που καταγράφονται ημερησίως υποχώρησε χονδρικά στο ένα τρίτο των σχεδόν 3.000 νεκρών που θρηνούσε η χώρα την ημέρα όταν η πανδημία έφθανε στην κορύφωσή της, τον Απρίλιο.
- Σαρωτικοί έλεγχοι στην Αττική: 1.265 παραβάσεις σε φορτηγά μέσα σε δύο ημέρες
- Συγχαρητήρια ΟΑΚΑ στον Σπύρο Χρυσικόπουλο για την ιστορική κολυμβητική διαδρομή
- Ιστορική απόφαση στον ΟΗΕ: αλλαγή στη χαρτογράφηση του κόσμου με στόχο πιο ακριβείς ηπείρους
- Έρχονται νυχτερινές αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω έργων
- Καμπανάκι Γεραπετρίτη στη ΔΕΘ: η Ευρώπη στηρίζει την Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις
![]()
