Για αντιδημοκρατικές πράξεις, με αφορμή την παρότρυνση του Μπολσονάρου σε πολίτες να μην ακούν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, κατηγόρησε ο Λουίζ Φουξ τον Βραζιλιάνο πρόεδρο.
«Το να χλευάζεις την τιμή των δικαστών, να υποκινείς τον λαό να διαδίδει κηρύγματα μίσους εναντίον του θεσμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να καλείς να μην σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, είναι αντιδημοκρατικές πρακτικές», είπε ο Φουξ.
«Όλοι ξέρουν ότι εκείνος που προωθεί (τέτοια) κηρύγματα (…) δεν σπέρνει τη δημοκρατία αλλά μια πολιτική χάους», συνέχισε, αναφερόμενος στον Βραζιλιάνο πρόεδρο.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα δεχτεί ποτέ απειλές για την ανεξαρτησία του, ούτε εκφοβισμό», πρόσθεσε.
Να θυμίσουμε ότι εχθές ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί τις αποφάσεις ενός από τους πέντε ανώτατους δικαστές καθώς ο δικαστής διεξάγει έρευνα εναντίον του για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
«Μια τέτοια περιφρόνηση στις δικαστικές αποφάσεις με πρωτοβουλία ενός εκ των ηγετών των εξουσιών (…) δεν συνιστά μόνο προσβολή για τη δημοκρατία αλλά και αδίκημα του οποίου θα έπρεπε να επιληφθεί το Κογκρέσο», απείλησε ο Φουξ.
Δείτε επίσης: Πάνω από τους μίσους Ρώσους θεωρούν ότι η χώρα είναι απομονωμένη
- Συναυλία της Ρίας Ελληνίδου στη Μύκονο: Θα ακολουθήσει γάμος με τον Δημήτρη Αλέξανδρου;
- Σημαντικές θαλάσσιες περιπολίες του ΕΕΣ για την ασφάλεια στις παραλίες
- Η 52η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Μητσοτάκης Δεν ξεχνάμε, επαγρυπνούμε!
- Η Wall Street αποκαλύπτει τους χρησμούς του προέδρου της FED με νέο μοντέλο ΑΙ
- Ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική για την Χαλκιδική – Μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην ελληνική οικονομία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
